Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites
Aan de slag als Sales Professional Anneloes Rademakers

Prospects benaderen, accountplannen schrijven en véél calculeren… Sinds november 2016 werk ik met veel plezier als Sales Professional bij Ricoh. Via mijn vorige baan kwam ik als projectmedewerker al regelmatig bij Ricoh over de vloer. De sfeer die ik dan proefde, voelde altijd warm en welkom. Toen de commercieel directeur mij deze mooie baan aanbood, aarzelde ik dan ook geen moment.

In mijn vorige baan ontdekte ik mijn commerciële drive. Ik zie het als een uitdagend spel om klanten te overtuigen en targets te bewaken. Ook wilde ik meer weten over de ontwikkelingen in IT. Het is fascinerend om te zien hoe technologie onze wereld verandert. De overstap naar Ricoh was dus een logische keuze.

Ricoh Academy

In de eerste maanden werd ik op de Ricoh Academy getraind voor mijn functie. Ik raakte vertrouwd met de producten en oplossingen van Ricoh en leerde de fijne kneepjes van het salesvak. Het was ook fijn dat ik een buddy aangewezen kreeg: een collega bij wie ik met al mijn vragen terecht kon. Inmiddels ben ik helemaal thuis bij Ricoh en stuur ik het gehele salesproces aan, van offerte tot contract.

Mijn werkweek: vrijheid en variatie

Ricoh geeft mij veel vrijheid en vertrouwen, zo mag ik mijn werktijd zelf indelen. De agenda van de klant gaat natuurlijk altijd voor, maar meestal start ik om 9.00 uur. Vaak rijd ik dan gelijk op weg naar de eerste klant. Het prettige is dat al mijn klanten gevestigd zijn in de regio waar ik woon. Ik hoef nooit echt ver te rijden. Eenmaal terug op kantoor werk ik accountplannen en verslagen uit, maak ik nieuwe afspraken en overleg ik zo nodig met collega’s.

Spin in het web

Als Sales Professional is het mijn hoofdtaak om het salesproces soepel te laten verlopen. Ik ben dan ook de spin in het web voor mijn klanten. Is er een vraag? Dan zoek ik snel naar een passende oplossing. Ik zorg ervoor dat de juiste informatie op de juiste plek terechtkomt. Ik sta altijd in contact met klanten. Ik regel alles en help met vragen. Ook organiseer ik netwerkevents, zowel voor bestaande klanten als prospects. En met succes, want ik heb er een nieuwe aanvraag aan overgehouden.

Overleg

Ik werk samen met nog 8 andere collega’s. Omdat we allemaal veel onderweg zijn en onze tijden flexibel in mogen delen, plannen we vaste contactmomenten voor overleg. Tijdens onze maandelijkse meeting bespreken we hoe de forecast erbij staat en nemen we de businessreviews door.

Doorgroeimogelijkheden

Ricoh is een internationale speler en er zijn mooie doorgroeikansen. Ik heb de ambitie om verder te groeien in mijn accounts, want het mooiste van mijn vak is toch wel het closen van de deal. Het geeft gewoon een kick als je aan het einde van de dag een ondertekend contract van de klant terugkrijgt.

Lees onze vacatures

Ook aan de slag met uitdagende salesprojecten bij Ricoh? Lees de vacatures en solliciteer direct!