Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites
De salescarrière van Dennis Dennis Wagenaars

Sinds 2010 werk ik bij Ricoh op het hoofdkantoor in Den Bosch. De afgelopen jaren ben ik doorgegroeid in verschillende uitdagende salesfuncties. Wil jij ook bij Ricoh aan de slag en wil je weten welke ontwikkelmogelijkheden er zijn? Ik vertel je graag meer over mijn loopbaan én de kansen bij Ricoh.  

Tijdens mijn studie liep ik stage bij Ricoh. Ik merkte direct dat het een bedrijf is waar de collega’s hecht samenwerken. Het is hard werken, maar ook: samen veel leuke dingen ondernemen. Ricoh is een echte salesorganisatie, dat sprak me direct aan. Er heerst een ware salesmentaliteit. We willen winnen: samen successen behalen voor Ricoh en de klant.

Goed evenwicht

Na mijn studie kreeg ik een baan bij een ander bedrijf. Op een gegeven moment was ik toe aan wat anders. Uiteindelijk kon ik een baan bemachtigen bij Ricoh, als Sales Executive Solutions. Ik was weer terug!

Ricoh Sales Excellence Programma

Aan het begin van mijn carrière bij Ricoh heb ik deelgenomen aan het Sales Excellence Programma. In dit programma word je op allerlei vlakken getraind. Denk aan: je sales skills verbeteren, jezelf presenteren, onderhandelen, plannen en persoonlijke effectiviteit. En natuurlijk komen de diensten van Ricoh aan bod.

Alle trainingsprogramma’s zijn heel praktijkgericht, dus je kunt het geleerde meteen in je werk gebruiken. Wat me hierbij opviel, was de betrokkenheid van het management. Zij waren regelmatig bij de trainingen aanwezig, of ze gaven de trainingen zelf. Na het doorlopen van het gehele Excellence Programma heb ik de certificeringen Sales Professional 1, Sales Professional 2 en Sales Master binnengesleept.

Mijn loopbaan bij Ricoh

Daarna heb ik me altijd verder kunnen ontwikkelen. In 2015 werd ik accountmanager voor grotere klanten met complexere vraagstukken. En in 2017 vroeg ik me af: wat ga ik nu doen? Ik kwam er zelf niet goed uit, dus klopte ik aan bij HR. Vervolgens kon ik starten met een coachingstraject.

Ambities waarmaken

Toen werd het antwoord voor mij helder: ik ga mijn ambitie in salesmanagement waarmaken! Eerst voor het mkb en nu in de publieke sector. Hiervoor heb ik via Ricoh eerst leiderschapstrainingen en coaching gevolgd. Nu begeleid ik een team van 9 (senior) accountmanagers.

Samen kijken we welke klanten we willen, stellen we onze doelen vast en bepalen we hoe we deze gaan behalen. Vervolgens coach ik mijn collega’s in het gehele salestraject. Geen dag is hetzelfde, die afwisseling vind ik heerlijk.

Young Sales Professional of the Year

Performance, cijfers én het menselijke aspect hebben bij Ricoh evenveel aandacht. Dat evenwicht vind ik mooi om te zien. Als je hard werkt bij Ricoh, krijg je alle kansen voor doorontwikkeling en helpen ze je graag om je dromen waar te maken. De kers op de taart? In 2017 werd ik uitgeroepen tot Young Sales Professional of the Year. Deze prijs ontving ik van de Sales Management Association (SMA), een beroepsvereniging voor sales professionals. Deze prijs heb ik zeker mede dankzij support van Ricoh gewonnen.

Klanten als ambassadeur

Voor de prijs ben ik onder meer beoordeeld op mijn werkwijze. Wat deze werkwijze kenmerkt? Zorg dat je klanten ambassadeur worden voor toekomstige nieuwe klanten. Dat lukt natuurlijk niet zomaar. Dus doe altijd wat je belooft én meer: wees bereid om net een stap extra te zetten.

En ik wil me onderscheiden door volop in te zetten op new business. Dat is een grote uitdaging voor mij. Ik houd ervan om me te verdiepen in nieuwe klanten en nieuwe markten die interessant kunnen zijn voor Ricoh. Daar krijg ik veel ruimte voor. Zolang je je keuzes kunt onderbouwen met een goed verhaal.

Kom werken bij Ricoh

Wil je ook werken als Sales Professional bij Ricoh? Dan is het belangrijk dat je zelfredzaam en ondernemend bent. Wacht niet tot het werk of de klanten naar je toe komen, maar maak een plan en ga eropuit. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt, dat komt vanzelf. Bedenk: wat als dit mijn eigen ‘winkel’ is, wat zou ik dan doen? Ga het halen en creëren. Dus heb jij dit in je en wil je écht goed worden in sales? Kom werken bij Ricoh!

Lees onze vacatures

Ook aan de slag met uitdagende salesprojecten bij Ricoh? Lees de vacatures en solliciteer direct.

Gezocht: Sales Executive
Solliciteer direct
Gezocht: Accountmanager Private
Solliciteer direct
Werken als Sales professional bij Ricoh Nederland

Hoe is het om als Sales professional te werken bij Ricoh? Bekijk de video!